L'Institut des sciences humaines et sociales annonce à ses membres, aux associés, à ses amis et à toute personne intéressée, la prolongation du délai de soumission des résumés, pour la participation des intervenants au 8e Congrès scientifique international, qui a comme thème central :
« Société, Éducation et Politique : Relations et contraintes »
Le Congrès aura lieu à Héraklion, en Crète, du 8 au 10 juillet 2022. Les communications se dérouleront en présence physique des intervenants. En même temps, le Programme du Congrès comprend, pour les intervenants qui le souhaitent, des sessions de présentation à distance, via une application de conférence Web et des annonces numériques publiées. Les langues officielles du 8e Congrès scientifique international seront le grec et l'anglais et les intervenants pourront soumettre leurs résumés dans la langue de leur choix.
La date limite de soumission des résumés est prolongée jusqu'au 31 janvier 2022.
The Institute of Humanities and Social Sciences announces to its members, associates, friends and any interested party, the extension of the deadline for the submission of abstracts, for the participation of speakers at the 8th International Scientific Conference on the central theme:
«Society, Education and Politics: Relations and Restraints»
The Conference will take place in Heraklion, Crete, from 8 to 10 July 2022. The work will be conducted in the physical presence of the speakers. At the same time and for any interested speakers, the Conference Program includes online presentation sessions, through a web web-based videoconferencing application and posted digital announcements.
The official languages of the 8th International Scientific Conference will be Greek and English and the speakers will be able to submit their summaries in the language of their choice.
The deadline for the submission of abstracts is extended until January 31, 2022.
Το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών ανακοινώνει προς τα μέλη, τους συνεργάτες, τους φίλους του και κάθε ενδιαφερόμενο, την παράταση της προθεσμίας υποβολής περιλήψεων, για τη συμμετοχή εισηγητών στο 8ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με κεντρικό θέμα:
«Κοινωνία, Εκπαίδευση και Πολιτική: Σχέσεις και ανασχέσεις»
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, από 8 έως 10 Ιουλίου 2022. Οι εργασίες θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία των εισηγητών. Ταυτόχρονα, στο Πρόγραμμα του Συνεδρίου εντάσσονται, για όσους εισηγητές επιθυμούν, συνεδρίες παρουσίασης εισηγήσεων από απόσταση, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής τηλεδιάσκεψης και αναρτημένες ψηφιακές ανακοινώσεις. Οι επίσημες γλώσσες του 8ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου θα είναι η Ελληνική και η Αγγλική και οι εισηγητές θα μπορούν να υποβάλουν τις περιλήψεις τους στη γλώσσα που επιθυμούν.
Η προθεσμία υποβολής περιλήψεων παρατείνεται μέχρι 31 Ιανουαρίου 2022.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου απευθύνει πρόσκληση σε επιστήμονες όλων των συναφών με την θεματολογία του Συνεδρίου πεδίων, που επιθυμούν να στελεχώσουν την Επιτροπή Κριτών των επιστημονικών ανακοινώσεων που θα κατατεθούν για κρίση και ανακοίνωση στο Συνέδριο.
Για την ένταξη στην Επιτροπή Κριτών του Συνεδρίου απαιτείται ένας τουλάχιστον διδακτορικός ή μεταπτυχιακός τίτλος σε ένα από τα πεδία της θεματολογίας του Συνεδρίου. Επιθυμητή είναι η προγενέστερη συμμετοχή σε ομάδα Κριτών Συνεδρίου, και απαραίτητη η προηγούμενη συμμετοχή σε συνέδριο ως εισηγητής/εισηγήτρια ή/και η αρθρογραφία σε σχετικά επιστημονικά περιοδικά. Τα μέλη της Επιτροπής Κριτών προηγούμενων συνεδρίων του ΙΑΚΕ θα εγκριθούν αυτόματα, απαιτείται όμως η συμπλήρωση των στοιχείων της φόρμας.
Οι Κριτές θα λάβουν σε ηλεκτρονική μορφή Βεβαίωση Κριτή Συνεδρίου και τον ηλεκτρονικό τόμο (e-book) των πρακτικών του συνεδρίου.
Σημείωση: Ειδικά για τα μέλη της Επιτροπής Κριτών, η συμμετοχή με εισήγηση – ανακοίνωση στο Συνέδριο έχει οριστεί στο ποσό των 40 Ευρώ για κάθε εισηγητή
Δηλώστε το ενδιαφέρον για συμμετοχή στην επιτροπή κριτών μέσω της σχετικής φόρμας που θα βρείτε στη σελίδα του Συνεδρίου.
Επικοινωνία σχετικά με την επιτροπή κριτών και τις κρίσεις εργασιών στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κυκλοφόρησαν σε διαδικτυακή έκδοση τα Πρακτικά του 7ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.), το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου TUI Magic Life Candia Maris (Αμμουδάρα Μαλεβιζίου), από 9 έως 11 Ιουλίου 2021, με κεντρικό θέμα: «Κοινωνική ευαλωτότητα και ανάπτυξη: Προκλήσεις στην εκπαίδευση, την οικονομία και τον πολιτισμό».
Τα Πρακτικά εκδόθηκαν σε τρείς ογκώδεις και καλαίσθητους τόμους, των οποίων η συνολική έκταση ανέρχεται στις 2.120 σελίδες. Στα Πρακτικά δημοσιεύονται 252 εργασίες από 386 εισηγητές/τριες. Υπενθυμίζεται ότι στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν 350 εισηγήσεις από περίπου 400 εισηγητές. Η έκδοση αποτελεί πραγματικά έναν εκδοτικό άθλο, καθότι πρόκειται για μια εξαιρετικά μεγάλη και απαιτητική εργασία, η οποία μάλιστα ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις σε τέσσερις μήνες από τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.
Όσοι και όσες επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο Συνέδριο με εισήγηση, θεματικό συμπόσιο, αναρτημένη ανακοίνωση ή εργαστήριο, με φυσική παρουσία ή από απόσταση, θα πρέπει να αποστείλετε περίληψη της εργασίας σας αποκλειστικά μέσω της σχετικής φόρμας στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.
Το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, μετά την επιτυχή πραγματοποίηση επτά πανελλήνιων και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει προς τα μέλη, τους συνεργάτες και τους φίλους του, την επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι προγραμματίζει την οργάνωση του 8ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, με κεντρικό θέμα:
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, από 8 έως 10 Ιουλίου 2022. Οι εργασίες θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία των εισηγητών. Ταυτόχρονα, στο Πρόγραμμα του Συνεδρίου εντάσσονται, για όσους εισηγητές επιθυμούν, συνεδρίες παρουσίασης εισηγήσεων από απόσταση, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής τηλεδιάσκεψης και αναρτημένες ψηφιακές ανακοινώσεις. Οι επίσημες γλώσσες του 8ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου θα είναι η Ελληνική και η Αγγλική και οι εισηγητές θα μπορούν να υποβάλουν τις περιλήψεις τους στη γλώσσα που επιθυμούν.
Το Συνέδριο εστιάζει στην πολυδιάστατη και δυναμική σχέση κοινωνίας, εκπαίδευσης και πολιτικής. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται επίσης στις επιπτώσεις της πανδημίας σε κοινωνία και εκπαίδευση και στις αποκρίσεις και προκλήσεις σε επίπεδο δημόσιας πολιτικής. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου ανακινούνται, μεταξύ άλλων, επίκαιρα και κρίσιμα θέματα, σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο.
Το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.) συμμετέχει στο επετειακό έτος για τη συμπλήρωση διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με μια αξιόλογη και ενδιαφέρουσα εκδήλωση διαλόγου, τόσο ως προς το θέμα, όσο και ως προς τους συμμετέχοντες ομιλητές. Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης είναι «Ο Ελληνικός κόσμος και η επέτειος 1821-2021».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, ώρα 19:00, στην Αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Τις ειδικότερες πτυχές του κεντρικού θέματος θα αναπτύξουν δύο διακεκριμένοι εισηγητές, ως εξής:
1. Γεώργιος Κοντογιώργης, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, πρώην Πρύτανης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο:
«Η νεωτερικότητα υπό το πρίσμα του Ελληνικού κόσμου».
2. Κωνσταντίνος Α. Λάβδας, Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, πρώην κάτοχος της Έδρας Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη Fletcher School of Loward Diplomacy:
«Οι συνέχειες, οι ασυνέχειες και το αύριο: Σκέψεις για τα επόμενα 200 χρόνια».
Η εσπερίδα, η οποία πραγματοποιείται με αφορμή το επετειακό έτος, αποτελεί ταυτόχρονα εκδήλωση τιμής προς τους δυο διακεκριμένους σύγχρονους Έλληνες διανοητές, σε αναγνώριση της πολύπτυχης ακαδημαϊκής, επιστημονικής και κοινωνικής προσφοράς τους. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, το Ι.Α.Κ.Ε. προγραμματίζει την ειδική βράβευση του Καθηγητή Γεωργίου Κοντογιώργη, για τη διεθνώς αναγνωρισμένη συνεισφορά του στην πολιτική επιστήμη και την πολύτιμη συμβολή του στην αυτογνωσία των Ελλήνων. Σε ανάλογη εκδήλωση έχει βραβεύσει, ήδη, τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Λάβδα, ο οποίος ήταν ο προηγούμενος Καθηγητής που έλαβε την ειδική βράβευση, για την πολύχρονη προσφορά του στην πολιτική επιστήμη και τον δημόσιο διάλογο.
Στο Συνέδριο συμμετείχε πλήθος εισηγητών και ερευνητών από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, από την Κύπρο, την Ευρώπη, μέχρι και το μακρινό Μεξικό, καθώς επίσης εξέχουσες προσωπικότητες της επιστημονικής έρευνας, της εκπαίδευσης και της πολιτικής.
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 7ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου TUI Magic Life Candia Maris (Αμμουδάρα Μαλεβιζίου), από 9 έως 11 Ιουλίου 2021, με κεντρικό θέμα: «Κοινωνική ευαλωτότητα και ανάπτυξη: Προκλήσεις στην εκπαίδευση, την οικονομία και τον πολιτισμό».
Για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου τηρήθηκαν όλοι οι κανονισμοί και περιορισμοί που ισχύουν για τη διεξαγωγή συνεδρίων εξαιτίας της πανδημίας. Λόγω των υφιστάμενων μέτρων, αξιοποιήθηκαν στον μέγιστο δυνατό βαθμό οι τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας για τη διεξαγωγή εργασιών εξ αποστάσεως, καθώς επίσης συμμετείχαν μόνο προσκεκλημένοι και εγγεγραμμένοι σύνεδροι.